BTW Verlegging toepassen in je webwinkel: hoe zit dat?

Uw webwinkel en btw verlegging

0% BTW in rekening brengen naar uw klant binnen de EU, kan dat?

Als u binnen Nederland iets besteld als ondernemer kunt u de BTW bij uw btw aangifte terugvragen. Wanneer u in Frankrijk zakelijk iets besteld kunt u niet deze btw terugvragen. De BTW hierop is immers Franse BTW. Het voordeel van zaken doen binnen Europa is dat hiervoor mooie afspraken zijn gemaakt.

Om te zorgen dat u niet naar Frankrijk hoeft om daar de BTW terug te vragen, mag een Frans bedrijf u als ondernemer leveren zonder de BTW in rekening te brengen. Dat wordt BTW Verlegging genoemd, want hiervan doet u in Nederland opgave bij uw BTW aangifte.

Een van de belangrijkste criteria is natuurlijk dat u ondernemer bent en dus btw aangifte doet. Het is verplicht om daarom het BTW nummer van de klant te verifiëren. (Wanneer u levert aan een een klant in ander EU Lidstaat). Wanneer u weet dat het BTW nummer klopt, vermeldt u zijn of haar BTW nummer op de factuur met de omschrijving dat de btw heffing is verlegd.

Levert u als bedrijf aan Europese ondernemers, dan is het dus noodzakelijk dat uw webwinkel hieraan voldoet. U wilt immers niet later facturen corrigeren of crediteren en veel administratieve rompslomp.

Hugo.media heeft hiervoor een speciale module ontwikkelt die bij registratie en wijziging van klantgegevens, het BTW nummer bij de Europese belastingdiensten controleert. Indien het BTW nummer gevalideerd wordt, zal bij een bestelling geen btw in rekening gebracht worden en kan de betaling dus meteen geschieden en wordt de factuur op de juiste wijze gemaakt.

Heeft u ook onze internationale betaalmethoden geactiveerd, dan stelt internationaal bestellen helemaal niets meer voor!

Dit artikel is puur ter informatie over de mogelijkheden van BTW verlegging binnen onze winkels. Om de volledige regels over BTW en btwverlegging te lezen verwijzen wij u naar uw belastingconsulent en de belastingdienst.

 

Contact

Hugo.media
Binnen Walevest 46
3311 AB Dordrecht
Zuid-Holland
telefoonnummer: 078 20 32 004
e-mailadres: info@hugo.media